Kinesio tape felhelyezés

A kinesio tape technikák alkalmazása kiváló kiegészítője különféle kezeléseknek, eljárásoknak, masszázsnak és SMR hengeres lazításoknak.

Mivel a felhelyezett szalagoknak gyógyszeres hatóanyaga nincsen, így hatékonyságát elsősorban a felragasztás formájától, módjától, az alkalmazott technikától kapja.

A bőrre felhelyezett tape aktiválja, stimulálja a proprioceptorokat, a fájdalmat csökkentő receptorokat. Befolyásolja az ízület-izom-ín-idegrendszer közötti kölcsönhatásokat, ezáltal segítve a funkciók javulását. Megnyitja a bőrben lévő kapillárisokat, valamint a szövetek közötti nyirokedényeket, így segíti a ragasztott terület végkeringésének javulását, a kialakuló ödéma csökkenését.

Alkalmazásának hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, emiatt ott könnyebbé válik a nyirokfolyadék áramlása, csökken a fájdalomérző sejtekre nehezedő érzet, ezáltal a fájdalom. A vérkeringés fokozódásával javul a szöveti anyagcsere, oldódik az izom fokozott spazmusa, az izomcsomók (triggerpontok) eltűnnek. 

A színes tapasz egy kiváló eszköz a mindennapokban, hiszen segítségével a megbetegedett, sérült testrész (izom, ízület stb.) folyamatosan kapja a számára szükséges un. gyógyító impulzusokat, a támogatást.

Különböző ragasztási technikákon keresztül a tapeknek számos felhasználási területe van, a teljesség igénye nélkül:

  • ízületi funkciók erősítése, segítése,
  • ízületi blokkok korrigálásának kiegészítő kezelése,
  • izomsérülések, izombénulások, izomspazmus, triggerpontok kezelése,
  • posztoperatív időszakban, valamint nyirokkeringési zavarok esetén ödéma csökkentése,
  • sportrehabilitáció/sportfizioterápia - sportsérülések,
  • és még sok egyéb..