A jelszó: "Keep it up!"

2019.01.21

Január második felében járunk. Ez az a időszak, ami kritikus lehet a fogadalmainkra, új szokásinkra nézve! Most kell erőt vennünk magunkon és folytatni, amit elkezdtünk! (Viszont az se felejtsük el, hogy még nincs késő újítani sem!) Csak így tovább! = Keep it up! És miért írtam ezt angolul a címben? Több oka is van! Az egyik például az, hogy járunk úgy nem egyszer, halljuk magyarul mit mondd a másik, de valahogy mégse jut el hozzánk az információ. Azonban az is megesik néha, hogy egy eltérő megfogalmazás felcsigáz minket és befészkeli magát a fejünkbe. Akárhogy is történik áramlik bennünk, benneteket, mindig és mindenhol.

Jártál már úgy, hogy érezted a nyomást? Tudtad, hogy mit kell tenned, de a kell ereje a tehetetlenségben taszított? Biztos vagyok benne, hogy sokan átéltük már az élményt.

Mi lenne, ha szebbé varázsolnánk a gondolatainkat? Egyedivé?

Ez is egy stratégia, hogy könnyebben átvészeld a nehézségeket! 

Elég hozzá egy kis vizualizáció! Reggel mikor felkelsz, már fáj a gyomrod, mert az első pillanattól izgatott vagy hogy a világ vajon hol köt beléd. Mikor jegyzik meg, hogy megint "nőttél", hogy már megint nem a feladatodra fókuszálsz vagy hogy még mindig szívod a cigit. Pedig a terapeutád, orvosod, vagy bármelyik segítőd megmondta, hogy egy ökölnél nagyobb mennyiségű ételt ne egyél egyszerre, meg azt is, hogy pihenj többet és hogy ne az elektronikai eszközökre építsd az életed (mert azok "átalakítják az agyad") no meg törődj többet önmagaddal és ne rombold tovább a testedet. De hát hogyan? Meg hát miért? És ez nem is egyszerű....

Ezek után csodálkozol, ha ideges vagy? És mit szólnál, ha azt mondanám. Ezzel így is úgy is szembeülni fogsz, mert valószínű van valóságalapja. Tehát ez tény, de... Mit szólnál, ha elkezdenénk eljátszani a gondolattal! Mi magunk döntenénk, hogy ezt hogyan éljük meg! Negatívan vagy pozitívan!

Mi lenne, ha így kelnél fel? 

Micsoda szép nap! Igaz még sötét van, de sebaj, mert munkába menet, akár elcsíphetnék egy szikrát a napfelkeltéből. Aztán mikor beérek a munkahelyemre a kolléganőm (akire szintúgy rakodott egy kis "husi"), odaszól: "Ez még a karácsnyi ünnepek maradéka vagy a ruhád előnytelen?" És te erre kedvesen odaszólnál: "A heti edzés eredménye! Újra energikusnak érzem magam egyszer te is kipróbálhatnád. Mikor jössz el velem?" És amikor a főnököd megemlíti, hogy igazán lemehetnél vele a dohányzóba meghallgatni a tegnap esti förtelmes veszekedését a családdal, te bátran nemet mondasz és arra gondolsz, hogy ma is a kedvenc öblítőd illatát szaglászhatod munka közben, nem pedig a füstét.

Bátorság! Minden új eseményhez, gondolathoz, cselekedethez arra van szükség! A többi jön magától, ha hagyod!

Ne a kell legyen a fókuszod, hanem a döntés lehetőségét add meg magadnak. Játszd végig az agyban a stresszes helyzeted! Figyelj meg magad, az érzéseid, majd mérlegelj és gondold végig! Vagy csak egyszerűen hallgass a szívedre! Könnyebbnek érzed így vagy nehezebbnek? Egyáltalán indított-e el benned bármiféle folyamatot? De ha jól esik maradhatsz az komor valóságnál is. Mindegy, tégy belátásod szerint! Ez a te döntésed!

Viszont egy valamit ne feledj! 

"Nem szelheted át a tengert, ha csupán csak állsz és a vizet bámulod!" - Rabindranath Tagore (A fiatalember, akiről a Balatonfüreden a Tagore-sétány kapta a nevét :) ).

Melinda