Egységben lenni.....

2019.04.15

Szeretem a magyar nyelvet! :) Egy történésre, tevékenységre, tárgyra, gondolatra többféle szót ismer és fordítva is. Egy szóval sokféle érzést, gondolatot tud kifejezni. Így amikor azt halljuk, hogy egységben lenni, sokan sokfélére gondolnak, és ez adja a világ sokszínűségét. :)

Mit is jelent az egység? 

Egyszer jelenthet elkülöníthető egészt, amely más hasonlóktól különböző, önállóan létező dolog - egy fa, egy ember, egy gondolat.

Vagy önálló egészt. Részek olyan összetartozását, amely miatt egy egészbe tartoznak, illetve ilyennek tekinthetők - egy erdő, egy család, egy tervezet. 

De teljes összhangot is. Különféle tényezők, elemek, mozzanatok között - jelen, múlt, jövő; test, lélek, szellem; férfi és nő egysége.

Vagy egyetértést; több személy illetve csoport esetében, ahol a tagok egy nézetet vallanak, egyformán gondolkodnak, éreznek; nincs köztük megítélésbeli különbség.  

Mennyi lehetőség!!! És ez csak egy része, annak, ami minket körbevesz!

Látjátok! Ezért fantasztikus, ha merünk nyitni. Mert amikor egy bizonyos helyzetet nézünk és megtapasztaljuk, megérezzük, hogy gondolataink, érzéseink nem is ellentétesek, sőt sokszor kézen fogva erősítik egymást, akár az is kiderülhet, hogy éppen egy és ugyanaz a meglátásunk. Egyek vagyunk! Egy Ember, Egy Család, Egy Nemzet, Egy Világ. Egy a célunk! Fejlődni és megélni a boldogság összes lehetséges pillanatát! :)

Amikor hallunk egy számunkra új információt, van, hogy meredeknek tűnik a gondolat. Aztán jön egy új kázus, egy fontos esemény és átértékelünk dolgokat. Szóval ha úgy vesszük akkor a gondolataink, érzéseink, valójában az egész életünk nézőpont és távlat kérdése.

Hiszem, hogy bármit is teszek, tanítok vagy csinálok, egyvalamire mindig jó törekedni. Az egységre! Persze az analizálás segítséget nyújthat bizonyos problémák megoldásában, de akkor kap az ember hiteles képet bármiről is, ha tudja azt a nagy Egész részeként figyelni. Mindig van egy út, egy anyag, egy személy, ami vagy aki összeköti a sejteket, anyagokat, embereket, az Egységet. A csont és az izom között ott a fascia, a negatív és pozitív között ott a semleges, a test és a szellem között ott a lélek, a két linzertészta között ott a lekvár, az apa és az anya között ott a gyermek, az étel és a száj között ott az evőeszköz. Minden különálló, mégis egy egységet alkot.

És ahogy mi nyílunk, nyílik körülöttünk minden és mindenki - persze a saját ütemében. Folyamatosan változunk, de egymás mellett, egymással együtt!

Ezért kaphat nagyobb hangsúlyt az életben az elfogadás, hiszen ez adja az egység alapját. Egy tanáromtól kaptam egyszer egy szép idézetet, ami mind a mai napig itt van bennem, csak most már értem is.

"Kérlek, fogadj el olyannak, amilyen vagyok, s akkor egyre jobb leszek!" (Simon András)

Melinda