Fény, zene, mosoly, mozgás vagy más egyéb

2022.02.03

Érzitek már? Egyre közelebb a tavasz.... Az időjárás is ezt tükrözi és már nagyon nagy szükségünk volt rá!!!! Az erkélyemen meleg a virágföld, mikor délután pár órára megsüti a nap és nálunk a lonc is elkezdett új levelet hozni. Lehetne ez az évnek a legizgalmasabb időszaka, mikor ébred a természet és ébredünk mi is. De aztán a következő pillanatban feltámad a szél, beborul az ég és tök sötét lesz. Hm.... ez is a tavasz előfutára. Bolondos, hiszen átmenet a két szélsőség között.

Van mikor a téli szomorúságot felváltja a életerő, a fény és öröm, nekünk homo sapienseknek is feltelik vagy feltelhet az "energiaputtonyunk" naftával, ha hagyjuk. Majd van, hogy benn ragadunk egy kicsit az erőtlenségben, sötétségben, kedvtelenségben. 

Mivel az életet a ciklikusság jellemzi, azt gondolom, hogy ez rendben van. Kell, hogy egy kicsit megtapasztaljuk mind a két végletet, hogy tudjuk hova pozícionáljuk magunkat, hogy tudjuk merre tovább vagy megyünk-e tovább. A mi döntésünk.

De ha túl sok, amikor nem érezzük úgy magunkat, ahogy szeretnénk, talán érdemes elmélázni azon, hogy miért. Magunkkal van bajunk, a szomszéddal, a családdal, a barátokkal vagy ebben a sorrendben?

Sokszor a szinkronicitásnak, a belső monológjainknak köszönhetően tudjuk a választ, de van hogy a visszajelzés "várat magára" vagy éppen túl nagy falatnak gondoljuk a megoldást. Talán ilyenkor érdemes a mikrokörnyezetünkre figyelni, akár el is mélyedni egy olyan tevékenységben, amikor közelebb hoz önmagadhoz (és ez bármi lehet, ha észreveszed benne az üzenetet) vagy lehetőséget nyújt, hogy lépj egyet a fény, a cél felé.

Te mit gondolsz?

Belinkeltem néhány zenét. Téged melyik érint meg?

Szép tavaszi ébredezést!

Melinda