Gondolatok, érzések, emberek (2.rész): A Férfi

2019.02.19

Amikor kigondoltam, hogy belevágok ebbe a "sorozatba", már az elején tudtam, hogy nem kis feladatra vállalkozom. Olyan "témákat" választottam, ami nagyon sok eseten megosztóak lehetnek. 

Mitől Férfi egy Férfi? Összetett kérdés! A megjelenésétől? A viselkedésétől? A mai világban mennyire tágultak normáink? Tágultak egyáltalán? Miért tettem fel ezt az utolsó két kérdést? Mert ahány embert kérdezel meg annyiféleképpen határozzák meg a férfiasság jelenségét. És azt gondolom, hogy bizonyos mértékig nincs is ezzel semmi baj.

Ha női szemmel nézzük ( nekem ez az aspektus egy kicsit könnyebb :)), már akkor is megoszlanak a vélemények. A nők felének a szakállas, másik felének a frissen borotvált arcszőrzetű férfiak tetszenek. Vannak akik, a sportos és vannak akik a pocakos férfiak mellett találják meg a boldogságot. De legalább annyian szeretik a határozott férfiakat, mint a gondoskodókat is.

Globálisan úgy tudom ezt elképzelni, mint egy skálát. Van sok tulajdonságunk, mely a társadalmilag elfogadott két pólusának valamelyikéhez közelít. De egyes elemei, az idő, a környezetei hatások, a belső motiváció hatására folyton változhat is. Akár férfira vagy akár nőre gondolunk ez mindenkire igaz lehet. Miért is? Hisz már beszéltem róla, mindenkiben ott a Férfi és ott a Női energia (és ez így van rendjén) vagy ahogy Karinthy Frigyes mondaná: "Azt álmodtam, hogy két macska voltam és játszottam egymással." (Ötórai záróra)

Jogos a kérdés ilyenkor, hogy ha egy férfiban több a női energia, akkor mi van? A legtöbb esetben csak annyi, hogy az ő számára fontosabb lesz majd a család, gondoskodóbb, romantikusabb vagy figyelmesebb. 

Számomra ezek szimpatikus tulajdonságok és rengeteg Nőnek az álláspontját képviselem most (természetesen nem mindenkiét). 

Szóval kedves Férfiak, bátran éljétek meg és fogadjátok el Önmagatokat! És időszakonként az se gond, ha elérzékenyültök, mert nektek is vannak érzéseitek, nem minden helyzet "katona dolog"! :) Én csak támogatnálak ebben benneteket!

Melinda