Karácsonyi előhangoló :)

2018.12.14

Varázslatos reggelre ébredtem ma! Felhúztam a redőnyt és fehér a táj. Megérkezett az érzés, hogy már a természet is érzi, mindjárt itt a szeretet ünnepe, és elkezdhetjük díszbe öltöztetni az világot és a szívünket. A vásárosok már hetek óta kinn vannak az utcákon mélyítve ezt az miliőt. Bármit megvehetek, ami erre emlékeztethet. Ahogy sétálok a belvárosban, látom a lélegzetelállító fényeket. Mégis keresem a mellékutakat, keresem, hogy karácsony szelleme a kis utcákban is elbújt-e? És képzeljétek, megtalálom! Ott van mindenhol.... Látom a mosolygó, vidám embereket, azt ahogy a papírpoharak már nem az földön, hanem a szemetesbe kerülnek és látom, hogy egyre több szorgos kéz gyűjti össze azokat. Hideg van odakinn, de a szívem elkezd felmelegedni! Talán mégis van remény? Talán kezdjük észrevenni a csodát? Talán teszünk is érte valamilyen formában? 

Győr, Széchenyi tér, 2018
Győr, Széchenyi tér, 2018

Gyerekként arra emlékszem, hogy minden karácsony más és más volt. Hol egy puha törölközőt találtam a fa alatt, hol egy V.I.P. kazettát. És bár kamaszként nem éltem meg ezt mindig ilyen csodásnak - de mind tudjuk a kamaszok élete sem fenékig tejfel és ez így van rendjén, ha néha vannak pillanatok a legfantasztikusabb eseményt is karba tett kézzel élik meg - viszont hálás vagyok a családomnak, hogy a karácsony varázsát átörökítette velem együtt. Hisz nem az az igazi csoda, amikor temérdek tárggyal vagy étellel találkozol a karácsonyfa körül, hanem az, ha temérdek érzéssel vagy szerető családtaggal, baráttal. Ez olyan idillinek tűnik, ámbár biztos vagyok benne, hogy ha egy mosoly erejéig is, de megélhető ez a karácsony így is. Mindenki életében ott az a pillanat, amikor lehetősége van egy kicsit máshogyan, egy kicsit mélyebben, egy kicsit érzelmekkel teli szemlélni ezt az ünnepet! Az igazi lehetőség viszont bennünk van! Az igazi lehetőség az, hogy megéljük-e azt a pillanatot vagy nem! A döntés a mi kezünkben!

Ha megtalálod ezt a momentumot, akkor állj meg egy kicsit és ha van a lelkedben legalább egy olyan ember, akit szeretsz, emlékezz meg rá kérlek valamilyen formában és ha elég bátor vagy hozzá, akkor fejezd is ki neki, ha mered. Tudod, elég egy ölelés, egy mosoly, egy érintés vagy a varázsszó: Szeretlek! 

További élményekkel és érzésekkel teli adventi készülődést kívánok neked!

Melinda