Lehetőségeink tengerén

2018.11.05

Minél többet elmélkedek az élet fontos dolgain, annál inkább kitisztulni látszik a gondolat. A gondolat, melyből magamat felépítem, fejlesztem és alakítom. Azt gondolom, ez minden ember célja lehet.  Építeni, fejlődni, változni, meglátni a lehetőségeket a világban.

Utunk elején bukdácsolva, bizonytalankodva, félelmekkel tűzdelve indulhatunk el. Jó az amit teszünk? Van bennünk elég kitartás? Véghez tudjuk vinni elképzeléseinket?

Igen! Sokkal több van bennünk, mint amit el tudunk képzelni. Hiszen az élet egy csodálatos teremtés! Gondolj bele! Bármit teszel, bárki vagy, bárhogyan érzed magad, teremtesz! Ha mosolyogsz a világra örömet teremtesz, ha elzárod magad a külvilágtól, akkor egyedüllétet, ha dühös vagy bárkire, akkor negatív gondolatokat, érzéseket. De még ez se biztos - hiszen ez az én nézőpontom, amit most olvasol -, mert rajtad múlik, hogy a pillanatokat, hogyan, miként éled meg. Viszont mindegyik teremtésben ott a hármasság. A gondolat, szó/írás és a tett. Valamelyiket éppen most is teremted! Olyan ez mint a víz körforgása. Folyamatban van és újra teremtődik, mindig másként és máshogy.

Akkor mi segít minket abban, hogy megtaláljuk a lehetőségeinket? Mert bármit teremthetünk! Csak egyszerű példa: Nézz meg a kedvenc filmed, mennyi karakter, mennyi választási lehetőség és minden csak rajtad múlik. Próbáld az életed is néhány pillanatra egy filmként kezelni. Mit gondolsz akkor is ezt tennéd amit most, ezt gondolnád amit most? Változtatnál-e magadon? És ha igen, mit? Amikor ezt végiggondoltad, végy egy nagy levegőt és tedd meg! 

Igen, ám, de ez nem is mindig egyszerű! Túllépni a szokásinkon, Önmagunkon! De én hiszem, hogy kellő hittel és tudással sikerülhet! Keresd meg az igazi célod, a legmélyebb gondolatod! Azt amit lenni akarsz, azt amit tenni akarsz, azt amit szeretnél megismerni és tartsd mindig szem előtt! Szabadulj meg a hozzá fűződő negatív gondolataidtól, kétségeidtől és félelmeidtől, hogy tisztán láss! Bármi akadály is hárulna eléd közben, csak állj meg egy pillanatra és gondolkozz el rajta! 

És ha elsőre nem megy, hát keress valami alternatívát! Menj ki a szabadba, sportolj egyet, gyere el hozzám egy stresszoldó "masszázsra" vagy lazítsd el a tested egy jó SMR hengeres foglalkozáson és aztán folytasd utad! Annyiszor állj meg és gondolkodj el, ahányszor úgy érzed szükséged van rá!

További élményekkel és tapasztalással teli utat kívánok!

Melinda