Tedd meg a környezetedért, tedd meg magadért!

2018.10.16

Elég bátor vagyok hozzá? Menni fog? Miért nem teszem? Mire várok még? 

Ez csak néhány kérdés, amit az ember nap mint nap feltesz magának bizonyos helyzetekben. Amikor döntést hoz. És végül is minden helyzetben döntést hoz! Csak van, hogy könnyen teszi és van hogy kevésbé.

Mit gondolsz mi lehet a hátterében? Miért nem bízunk magunkban vagy miért szoktunk halogatni? Mi van akkor, ha.....? A félelmeink? Esetleg az előítéleteink? Vagy egy korábbi tapasztalás? Vagy a hozzá fűződő feszültség és stressz?

Számos kérdés! És hol a válasz? Hát benned! Mélyen! Csak figyelned kell rá! Csak megállni egy pillanatra, kikapcsolni minden beérkező információt és figyelni!  Az idő előrehaladtával még egy cseppet kényelmesek is lettünk. Hiszen a fejlődésünk következtében megteremtettük magunknak a kényelmet. Ami részben helyes, de... Már megszoktuk és élvezzük. Viszont amikor helyzetbe jövünk, mert komfortzónán kívülre kerültünk akár tudatunkon kívül, akkor jön a düh, az értetlenség! De én ennél többet érdemlek! És így is van! Viszont azért tennem kell. Tapasztalnom kell, mert a világban ott a dipólus. Egyszer fent és egyszer lent! És ezt meg kell ahhoz élnünk, hogy értékelni tudjuk önmagunkat, azt hogy milyen szerencsések is vagyunk valójában. De mint tudjuk az nem olyan könnyű! De hát ki mondta, hogy a könnyebb út az igazi út?

És pont a tapasztalás az, ami néha elbizonytalanít minket, egy már megélt negatív tapasztalás! Megégettük a kezünket és jön az érzés, hogy már egyszer nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. De hát hol van az leírva, hogy mindig az a legjobb, amit mi kitaláltunk abban a pillanatban, amikor kitaláltuk? Sokszor a "rossznak" tűnő dolgok hozzák a legfantasztikusabb élményeket az életbe. Megugrottunk valamit, amit még mi sem gondoltunk! Nem hittünk benne! Pedig mélyen ott volt mindig, csak nem gondoltuk! Nem gondoltunk rá!

Ha a mostani énemet megkérném, hogy meséljen miben változott az elmúlt évekhez képest, hát azt mondaná: "Bátrabb lett, és határozottabb! És végre elkezdett valamit tenni! Rendszerezi az életét. Lassan de biztosan szórja ki a felesleges megéléseket és hisz magában! És ha elfogad tőlem egy jó tanácsot, még egy kicsit türelmesebb marad önmagához, megteszi azt, amit meg kell tennie, amit mélyen legbelül érez és a befektetett energiája egyszer beérik majd!"

Szóval meg kell tennem! Meg kell tennem magamért, a családomért, környezetemért, a városomért, az országomért, a Világért, amiben boldog akarok lenni!

"Nincs halogatás tovább! Tettek vannak! Meg kell teremtenem magamnak a saját boldogságomat! És nem kell ezt egyedül! Kérhetek segítséget!" -gondolom tovább a gondolatokat.

Számos gazdag vagy sikeres ember kezdte ezt nagyon mélyről és biztos vagyok benne, hogy a küzdelem, a bejárt út erősebbé és bölcsebbé tette. Hát amondó vagyok, induljunk el utunkon bátran, emelt fővel! Amikor viszont elbizonytalanodunk újra vagy túlhajszoljuk magunkat, álljunk meg! Keressük meg a lelki nyugalmunk, gyűjtsünk energiát és folytassuk tovább!

Egy kis inspiráció dr. Almási Kittitől:

https://www.youtube.com/watch?v=BzRxdM-5MU0

Az interneten a TED videók között találtam egy témába vágót, amelyik megihletett és a bejegyzés alján megtalálhatjátok a linkjét. Bryan Stevenson - ember jogi ügyvéd - többek között az emberi méltóságról is beszélt ebben a videóban. Én is nagyon fontosnak tartom, de hiszem, hogy elsősorban mivel ez a megbecsülés, minden egyes embernek kijár, nem utolsósorban neked is, így elsődlegesen Téged illet meg először.

"Hogyan? Hiszen annyi dolgom van, magamra alig jut idő" - hangzik sokszor a sokat sejtető válasz. De kérdem én, kinek az életét éled? Kinek van a legjobban szüksége Rád?

Valódi időt szánni magunkra nem kis munkával járhat és nem is kell egyik napról a másikra fenekestül felforgatnod az életed. Csak figyelj! Vedd észre azt az aprócska gondolatot, ami már nem épít vagy engedd el azokat a bántó szavakat, amiket vadidegenektől vagy jogtalanul kaptál. Figyelj magadra, figyelj a megérzéseidre, majd mérlegeld milyen megélni és megérezni dolgokat és ha úgy érzed változtatnod kell, hát légy bátor, tartsd szem előtt a célod és tedd meg! Azt viszont soha ne feledd, hogy "javítani" a helyzeten, Önmagadon mindig lehet, mit a házfelújításba. Találunk időszakonként hézagokat, elromlott tárgyakat vagy piszkos falakat, de tudjuk, hogy ha észrevesszük, felmérjük a feladatainkat, akkor idővel szebbé és boldogabbá tehetjük életünket, egy kis mozgással, lazítással vagy bármivel ami örömet okoz, de másoknak nem árt.

https://www.ted.com/talks/bryan_stevenson_we_need_to_talk_about_an_injustice#t-1388368

Ha úgy érzed én tudlak ebben segíteni, akkor gyere el hozzám!

Melinda