Új év, régi - új szokások?

2018.12.31

Hát eljött! Az év utolsó napja! :) Biztos vagyok benne, hogy sokan már előkészítettetek a lencsét vagy egy új szilveszteri ruhát vettek ki a szekrényből, amit lehet, hogy az idei leárazáson sikerült vadászni. :) A lényeg, hogy ma nem dolgozunk vagy csak keveset - és most tisztelt az ebben az időszakban működő vendéglátó egységeknek, a tömegközlekedési eszközökön dolgozóknak és minden aktívan munkálkodó embertársunknak. Köszönjük, hogy ezen a napon is hozzájárultok, hogy ma is jó érezhessük magunkat! :)

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, mennyire gondolkoztok el ezekben a napokban, hogy mi is történt 2018-ban. Számomra jóleső érzés végiggondolni az évet. Mert ekkor aztán egyben is látom, hogy mennyi minden történt. Sokáig nem értettem mások miért teszik, aztán egyszer csak felfedeztem. :) Megszabadított a "szürke hétköznapi életet élek" gondolattól. Hisz amikor hétfőn elmegyünk dolgozni - sokszor a tudatos jelenlét miatt is - leginkább azokra a pillanatokra fókuszálunk, életünk részleteiben vagyunk benne. Ám a visszatekintéssel valójában összerakunk egy 365 mozaik lapocskából álló kirakóst és elénk tárulhat a kép. Mennyi mindent tettünk magunkért, a családunkért, a szomszédért, a barátainkért, mekkora hatással voltunk a környezetünkre, a világra? És most kedves Olvasó, ne gondolj túl sokat az igazán nagy dolgokra, azokra úgyis emlékszel! Egy pár pillanatra csak kezd érezni az apró pici felfedezések, szokások hatását! 

Kérlek, játszd le a következő esttel! Mész az utcán és eszedbe jut, hogy már megint fáj a derekad, fáradt a tested. De te elhatározod, hogy változtatsz rajta! Bebillented a csípőd a megfelelő pozícióba, összébb zárod a lapockáid  ezáltal nyitod a mellkasod és a fejed beigazítod a gerinced tetejére. Mi történt? Magasabb lettél, erősebbnek és bátrabbnak érezheted magad és akár egy mosoly is megjelenhet a formás kis arcodon! Apró pici, szinte lényegtelen változás, de mit eredményezett benned? És így mész végig az utcán! Milyen érzést? Mit sugárzol? És ezt látják ezt az emberek! Biztos lesz, aki azt gondolja, hát ez meg milyen pökhendi vagy azt, hogy mit gondol ez magáról! Ezzel ne törődj, csak légy büszke önmagadra és járd végig az utad! Biztosan lesznek majd olyanok is, akik tudni szeretnék a kulcsát, mitől vagy ilyen vagy éppen csak jóleső érzéssel tekintenek rád! Ne feledd, mindig lesznek, akikre pozitív hatást gyakorolsz és azok is, akik messzire kívánnak majd, viszont az a legfontosabb, amit legbelül érzel. :)

Szóval szerintem ezért segíti a fejlődésünket az év végig elmélyedés. MERT EZÁLTAL KÉPESEK LESZÜNK KÖZELEBB KERÜLNI ÖNMAGUNKHOZ! Végig gondolhatjuk, mit csinálnánk ugyanúgy vagy mi az amiben fejlődni tudunk. Mik azok az apró szokások, amiken már rég szeretnénk változtatni, de eddig nem ment. Vajon mit kell hozzá tennünk? És ha úgy érezzük, hogy nagy áldozattal járnak bizonyos változások, akkor azok hosszútávon is nagyok?

Juthat ilyenkor idő fontolóra venni, hogy mi az ami gátol minket a érzelmi, szakmai vagy fizikai boldogságunkban? Talán a miértjével is foglalkozhatunk egyedül, társaságban, meditáció közben vagy önismereti csoportban, bárhol és bárhogy.

És a legszebb az egészben, ha elhagyjuk azokat a szokásainkat, amelyek már nem szolgálnak minket, akkor annak az ideje, lehetősége felszabadul. Akár azt magunkkal is tölthetjük vagy megtehetjük, hogy új dolgokkal, tanulással, hobbival vagy bármi számunkra fontos tevékenységgel töltjük ki azt az időt. És ebben az egészben a legjobb, hogy minden egyes gondolat, tett vagy érzés tovább visz Önmagadhoz.

És ha fontosnak tartjuk, hogy erre valóban emlékezzünk, írjuk le, jelenítsük meg valamilyen formában. Ez majd sok erőt adhat a későbbiekben is és segít nem elfeledni a terveinket. Idén én is készítettem egy hasonlót. :)


Mit gondoltok, akkor ez  a nap valaminek a lezárása vagy inkább a folytatását jelenti számotokra? Talán egy kis időt szánva egy pohár pezsgő mellett talán választ adhat rá.

És ezúton szeretnék nektek élményekben, sikerben és szeretetben gazdag új esztendőt kívánni és ne feledd: "Utadat mindig járnod kell, de rajtad múlik, hogy a szépségére vagy nehézségeire koncentrálsz!"


Melinda