Rumi Melinda

Rumi Melinda

neuropedagógus,
minősített mozgásterápiás fejlesztő,
gyerekjóga-oktató,
BlackRoll® és Running Technique oktató,
okleveles Fascia Tréner


Már kiskamasz korom óta tudom, hogy az emberek - és többek között a gyerekek -nehézségeinek oldásával feladatom van. Először úgy gondoltam, hogy tanítói mesterséget szeretném elsajátítani, így a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán tanultam ki a szakmát. Ezután az élet másféle élményekkel, tudással boldogított - voltam Front Office Manager és katona is-, míg egy napon ráébredtem, hogy számomra a gyermekek és felnőttek segítése, fejlesztése az igazi célom. Még 2006-ban a Magyar Tudományos Akadémián az évi Országos Neveléstudományi Konferencián beszélhettem az élethosszig tartó tanulásról. Az élmény olyan mély nyomokat hagyott bennem, hogy minden évben újabb és újabb információkkal, tanfolyamokkal bővítem a már megszerzett tudásomat.

Időközben megismerkedtem Kulcsár Mihályné komplex mozgásterápiájával, ami új utakat nyitott meg előttem. https://www.tanulasinehezsegek.hu/

 Az általános iskola befejezése óta folyamatosan űztem valamiféle mozgásformát, de egy aprócska hiányérzetem mindig volt. Azt vettem észre, hogy keveset nyújtok és lazítok. Az egyensúly megteremtéséhez nagy előrelépést jelentett számomra az SMR henger, amit azóta is nagy szeretettel használok, mind a felnőttek, mind a gyerekek tornájában. Az elmúlt pár év tapasztalata és Párom támogatása arra mutatott rá, hogy alakítanunk kell a szemléleteinken, ahhoz, hogy könnyebb legyen az életünk, hogy boldogabbak lehessünk. 

Egy sugallatnak és édesanyám szavainak köszönhetően elkezdtem mélyebben megismerkedni a jóga világával és szereztem meg a gyerekjóga-oktatói oklevelem Csíki Mariannál. Tagja lettem a Gyermekeink Mozgásáért Egyesületnek, melynek célja, hogy segítsen a felgyorsult világunk kátyúiból a helyes utat mutatni a gyermekeknek az egyik legkézenfekvőbb eszköz, a mozgás segítségével.

A folyamatos tanulás és fejlődés motivál, így az elmúlt időszakban a kronobiológiai elemzésekkel ismerkedem, dolgozom és segítem vendégeim életét. 

Időközben csatlakoztam a KMT Akadémiához, melyben aktív, mentor fejlesztő fokozattal rendelkezem. https://www.kmtakademia.hu/

A 2018 csúcspontjának a Neuropedagógusi cím megszerzését tekintem, melyek után nem csak mozgásterápiával, de stresszoldással is segíthetem a hozzám ellátogatókat.

Majd pár hónapra rá az okleveles Fascia Tréner képzéssel bővítettem látásmódomat, ahol megerősítést kaptam, hogy akkor tudunk eredményesen dolgozni hosszú távon, ha igyekszünk egészben látni az embert magát.

Kérdéseddel keress bátran a neuropedagogus413@gmail.com és 06304007420-as számon.